AMD обяви нови плъгини за Radeon ProRender

AMD-logo
25.08.2021 / 09:16

24 август 2021 г. - AMD анонсира няколко нови плъгини за своя енджин за бързо и лесно рендериране. Radeon ProRender използва отворени стандарт, за да помогне на професионалистите да създават висококачествени, фотореалистични изображения. Ъпдейтите включват:

 

• Radeon ProRender плъгин за Autodesk Inventor: Безплатен за изтегляне плъгин за Autodesk Inventor - 3D CAD софтуерът за инженеринг и дизайн на продукти. Добавката използва най-новите стандари за рендериране USD и MaterialX, и поддържа хардуерно ускорен рейтрейсинг на графични карти базирани на AMD RDNA 2 архитектура. Autodesk Inventor позволява на всеки потребител, независимо от опита, да създава фотореалистични визуализации на проектите. За допълнителна информация и изтегляне на Radeon ProRender за Autodesk Inventor, посетете магазина на Autodesk.

 

• Radeon ProRender USD Hydra плъгин за Blender: Pixar USD бързо се превръща в индустриален стандарт и Blender е също така важен за 3D софтуерното приложение за дизайнери. За Pixar USD системата вече съществува надежден, базиран на отворени стандарти начин за обмен и събиране на данни от множество приложения. Новият USD плъгин за Blender от AMD включва Radeon ProRender за USD Hydra и използва MaterialX стандарта за материали. Можете да изтеглите този плъгин тук:

https://github.com/GPUOpen-LibrariesAndSDKs/BlenderUSDHydraAddon

 

• Radeon ProRender плъгин актуализации: Новите актуализации на плъгини добавят поддръжка за най-новите версии на Maya, Blender и USD, както и новия “RPR Toon Shader” модул. Освен това, Radeon ProRender 2 сега поддържа подповърхностно разсейване, поглъщане на пречупването на светлината и обемни шейдъри за подпомагане на създаването на органични или поглъщащи сетлината материали. Най-новите актуализации на плъгините могат да се изтеглят тук:

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-prorender-downloads

 

Radeon ProRender е оптимизиран за AMD Radeon PRO и Radeon RX графичните карти, изграден е на базата на отворени стандарти и работи с всеки GPU поддържащ OpenCL 1.2, както и с всеки централен процесор CPU.

Допълнителна информация и видеоматериали можете да намерите тук:

https://djeshare.app.box.com/s/jjqwg5rxhmd111zsom54bz0vfmikp0g4

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев