Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
24.08.2021 / 13:30

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.08.2021 г. до 06,00 часа на 24.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 68проверки на обекти и лица – съставени са 15 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са иззели боеприпаси от частен имот в град Шивачево. На 23,08 е извършена проверка на адрес в квартал “Чумерна“, обитаван от наскоро починал 82-годишен мъж. В жилището полицейските служители са намерили и иззели 8 броя ловни патрони 12 калибър и 16 броя електродетонатори. Работата по случая продължава.

 

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по кражба на двигател за лодка, заявена на 23 август. Кражбата е извършена през нощта на 22 срещу 23 август от лодка, собственост на 45-годишен жител на град Бургас, оставена на съхранение в района на язовир „Жребчево“. Местопроизшествието е посетено от оперативна дежурна група. Предприети са издирвателни действия. Работата по случая продължава.

 

Котел: В хода на ежедневния контрол по пътна безопасност в малките населени места на община Котел е установен неправоспособен водач, който управлява МПС без регистрационни табели. На 23 август на път ІІІ-7006, в землището на село Медвен, е извършена проверка на двуколесно МПС марка „Сузуки“ без регистрационна табела. Полицейските служители установяват, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът, мъж на 40 години от същото село, е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

Своевременно е ликвидиран пожар в село Селиминово, без да причини преки щети, като са спасени 50 декара гора . В гасенето са участвали два екипа на РСПБЗН-Сливен, 13 служители с 3 автомобила от ДГС-Сливен.

6 сгради са спасени при пожари в селата Мокрен и Пъдарево от екипи на РСПБЗН-Котел. Пожарите не са причинили преки щети.

 

Гасени са още пожари в село Гавраилово със съдействието на ДГС-Сливен; село Селиминово; жилище в град Сливен и сухи треви, източно от кв. "Надежда".

Екип на РСПБЗН-Твърдица е оказал техническа помощ при извършване на оперативни действия от служители на РУ-Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев