Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
23.08.2021 / 10:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.08.2021 г. до 06,00 часа на 23.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 20 до 23 август са извършени 203 проверки на обекти и лица – съставени са 25 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Установени нарушения на противоепидемичните мерки, 8 сигнала за силна музика и иззета музикална уредба в хода на специализирана операция в сливенския квартал „Надежда“. От 20 до 22 август полицейски служители от участъка в квартала са извършени обходи и контрол с цел недопускане нарушения на обществения ред, възникване на междуличностни конфликти, масови сбивания и нарушения на Наредбата за обществения ред на Община Сливен. Проверени са лица, превозни средства, зали за хазарт и търговски обекти. За неизпълнение на полицейско разпореждане при сигнал за силна музика е съставен акт и отнета музикална уредба. Преустановени са 8 случая на нарушаване на тишината. Съставени са 4 акта за неносене на защитни маски в търговски и други обекти. Установени са нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при осъществяване на патрулна дейност. На 22 август, около 17,40 часа, близо до игрална зала на ул. "Хаджи Димитър" в град Сливен, е извършена проверка на 25-годишен мъж. В него са намерени и иззети три опаковки, съдържащи зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на наркотично вещество. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Криминалисти на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали 20-годишен мъж от село Трапоклово по обвинение за присвояване на чужди движими вещи. На 18 август задържаният е продал вещи, които е заел за временно ползване от свой познат от същото село- мобилен телефон „Самсунг Галакси А52“ и велосипед, на стойност около 977 лева. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Инкриминираните вещи са намерени и предадени. Работата по случая продължава.

 

62-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за причиняване на материални щети. Той е установен и задържан на 20 август, малко след получен сигнал за причинени материални щети по автомат в игрална залата, на стойност около 770 лева. Наложена му е полицейска мярка. Работата по случая продължава.

 

 

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверка на 36-годишен мъж от град Бургас. В него е намерено пликче, съдържащо около 1 грам бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Проверката е извършена на 21 август в град Котел. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Осъществено е дежурство с пожарна техника в дните на фестивала с село Жеравна. Оказана е техническа помощ при пренасяне на болен от дома му в град Сливен до екип на ЦСМП. Два от сигналите са се оказали недействителни.

 

Сливенски пожарникари, доброволци и горски служители са спасили 50 декара иглолистна гора при пожар в стърнище край град Кермен. Сигналът е получен на 20 август в 20,45 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, 30 души гасаческа група от град Кермен, 6 служители от общинско горско стопанство и селскостопанска техника. Пострадали няма. Унищожени са 10 бали с фураж. Спасени са 15 бали и 50 декара иглолистна гора. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън - запалена суха трева в близост до стърнището.

 

Своевременно са ликвидирани 8 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на РСПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел- в землищата на селата Селиминово, Дядово, Пъдарево, Пет могили, Камен , пътя между селата Биково и Омарчево и зад гробищният парк в град Нова Загора.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев