Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
20.08.2021 / 10:46

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 76 проверки на обекти и лица – съставени са 11 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

 

Сливен: Полицията в Сливен е иззела наркотични вещества и е задържала двама при операция срещу наркоразпространението. Акцията е осъществена на 18 август от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“- ОДМВР-Сливен и сектор „Криминална полиция“ при РУ-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура. Целта на операцията е установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. На 18 август при осъществяване на сделка са задържани двама криминално проявени- мъж на 42 години и 49-годишен, многократно осъждан, и двамата от град Сливен. При личния обиск и последвалите процесуално-следствени действия на адреси в град Сливен, полицейските служители са иззели пликове и торби, съдържащи суха листна маса и жълтеникаво кристалообразно вещество, които при теста са реагирали на канабис и метамфетамин. По първоначални данни общото количество на иззетите наркотични вещества е около 290 грама. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е осъществена на 19 август на територията на град Сливен. В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“- ОДМВР са задържали 39-годишен мъж. При последвалите процесуално - следствени действия в дома му са намерени и иззети 4 пликчета, съдържащи около 4 грама кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, не е криминално проявен. Работата по случая продължава.

 

Водач на лек автомобил „Форд“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители на РУ-Сливен. Проверката е извършена при осъществяване на патрулна дейност в 21,25 часа на 19 август, в сливенския квартал „Даме Груев“. Автомобилът е управляван от жена на 30 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Задържана е с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Нова Загора: Притежание и употреба на наркотици са установили полицейски служители на РУ- Нова Загора. На 19 август, около 11,20 часа, в град Нова Загора е

 

извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“ , управляван от мъж на 36 години от същия град. Пробата за употреба на наркотици с техническо средство е показала положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. При задържането в него е намерено и иззето пликче, съдържащо метамфетамин около 1 грам. Работата по случая продължава.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Нова Загора. На 19 август, 17,30 часа, е извършена проверка на 35-годишен мъж от град Нова Загора. В него е намерено и иззето около 3 грама вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Своевременно са ликвидирани 5 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети- в град Нова Загора, селата Самуилово е Пъдарево и 2 в град Шивачево.

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен са оказали техническа помощ при 3 от сигналите.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев