Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
19.08.2021 / 11:59

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения. Оказва се съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 78 проверки на обекти и лица – съставени са 14 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Полицейски служители са установили притежание на наркотици при проверка в сливенския квартал „Надежда“. На 18 август, около 13,40 часа, служители на участъка в квартала са спрели за проверка 25-годишна жена. В нея е намерен плик, съдържащ наркотично вещество / суха листна маса/, която при теста е реагирала на канабис. По първоначални данни иззетото количество е около 5 грама. Жената е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Два автомобила са се запалили в резултат на късо съединение. Единият е лек автомобил „Рено Меган“, който се е запалил по време на движение в района на 235 км. от автомагистрала „Тракия“. Съобщението е получено на 18 август в 17,10 часа. Пострадали няма. Водачът е забелязва дим, отбил е в аварийната лента и е предприел гасителни действия. Пристигналият на мястото екип е ликвидирал пожара и обезопасил автомобила. Движението не е било затруднено. Другият автомобил е „Фиат Уно“. Произшествието е станало на 18 август в 13,25 часа на ул. „Йосиф Щросмайер“ в град Сливен. Собственикът- мъж на 49 години, е успял да ликвидира пожара. Пострадали няма.

 

Включен ел.уред на тераса е причинил пожар в жилище в сливенския квартал „Дружба“. Произшествието е станало на 18 август, около 18,00 часа, ликвидиран е от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, мебели, опушени стени 60 кв.м., ел. скара. Няма пострадали. Причината за пожара е включване на скарата вместо аспиратор. На скарата е имало вестник, който се запалва.

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора са оказали техническа помощ при 2 от сигналите.

 

Своевременно са ликвидирани 6 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети- Сливен, Нова Загора и Котел.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев