Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
18.08.2021 / 10:18

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения.

Оказва се съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 75 проверки на обекти и лица – съставени са 14 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са иззели 283 дози хероин при специализирана операция. На 17 август е извършена проверка на адрес в град Нова Загора. В хода на извършените полицейски действия в жилището са намерени и иззети 283 хартиени пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на хероин, както и пакетчета, съдържащи хероин и метамфетамин. По първоначални данни иззетото наркотично вещество е около 10 грама. Иззети са още парични средства в лева и друга валута. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявен 56-годишен мъж и жена на 53 години от град Нова Загора. Работата по случая продължава от служители на отдел „Разследване“ и сектор „Криминална полиция“- РУ-Нова Загора.

В хода на операцията са установени 2 лица, обявени за общодържавно издирване.

 

Управление на нерегистрирано МПС са установили полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Нова Загора. На 17 август в кв. „Загоре“ е извършена проверка на мотоциклет модел "Suzuki" без регистрационна табела, управляван от мъж на 31 години от Нова Загора. Превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Работата по случая продължава.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 17 август е извършена проверка на 22-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Кражба от търговски обект разследват служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен. На 17 август, около 07,20 часа, е подадено заявление от собственика на обекта. По негови данни са откраднати 3 броя ел.инструменти. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия. Работата по случая продължава.

 

 

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари на Сливен и Твърдица, с помощта на горски служители и доброволци са спасили 200 декара смесена гора при пожар край село Оризари. Съобщението е получено в 13,11 часа на 17 август за запалени сухи треви и стърнище в местността „Миджерлика“ в землището на село Оризари. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Твърдица,1 екип на РСПБЗН-Сливен, 9 служители от ДГС - Сливен с 3 автомобила и 18 жители на село Оризари със селскостопанска техника.

Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети.

Пострадали няма. Спасени са 1 сграда и 200 декара смесена гора.

Причината за пожара е в процес на установяване.

 

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за запалени сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети – 3 в индустриалната зона на град Сливен, 3 в град Нова Загора и гробищния парк в града.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев