Сливен, кратки вечерни новини, 17.08.2021 г., вторник

Сливен
17.08.2021 / 15:48

Върховният касационен съд измени доживотната присъда без право на замяна на 21-годишния Мартин Трифонов, който изнасили и уби по особено мъчителен начин 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, като му наложи по-лекото наказание – доживотен затвор.

Във връзка с продължаващите дейности по подмяна на част от елементите на светофара на кръстовището на бул. „Стефан Стамболов“ с бул. „Георги Данчев“, от Дирекция „Общинска инфраструктура“ съобщават, че устройството за светлинна сигнализация няма да работи на 19 август – четвъртък.

Националният събор на каракачаните в България ще се проведе на 20 и 21 август за 29 път в местността Карандила край Сливен, тази година съборът ще се проведе на ново място – поляната пред хижа „Миролио“, до увеселителен кът „Кълвача“.

По данни на Националния статистически институт през юни 2021 г. на територията на област Сливен са функционирали 53 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Сливен са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци.

17 акта са издадени за един ден за неспазване на мерките, свързани с коронавирусната инфекция в Сливенско.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани дванадесет заразени с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев