Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.08.2021 г.

ОД МВР - Сливен
17.08.2021 / 12:06

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Не са установени нарушения. Оказва се съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 68 проверки на обекти и лица – съставени са 17 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

През изминалото денонощие няма регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Сливен са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети – пожар в сухи треви в кв.“Диньо Дачев“; запалени отпадъци в нерегламентирано сметище в индустриалната зона на град Сливен, като на място има дежурни екипи в случай на нова запалване.

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са ликвидирали своевременно пожар, възникнал от запалени сухи треви, в землището на град Нова Загора.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев