Сливен, кратки вечерни новини, 13.08.2021 г., петък

Сливен
13.08.2021 / 15:48

Кметът Стефан Радев награди Ванина Стойчева, отличена с Национална диплома от Министерството на образованието и науката – възпитаничката на ППМГ „Добри Чинтулов“ е сред 29-те зрелостници от цялата страна, отличени с Национална диплома за отличен успех от МОН.

Прокурор Веселин Гангалов встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжна прокуратура-Сливен – той бе назначен на поста от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Министерството на културата даде указания за процедурите, които трябва да бъдат извършени, за да може тракийската гробница в с. Калояново да бъде реставрирана, консервирана и отворена за посещение на туристи.

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния министър на транспорта Георги Тодоров по казуса с нерегулираното с пътни знаци кръговото кръстовище на разклона за село Тополчане по подбалканския път София – Бургас.

Близо 240 проверки за спазване на общите противоепидемични мерки са извършени в област Сливен от началото на седмицата досега.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани тринадесет заразени с коронавирусна инфекция.

Общинската преброителна комисия за община Сливен, област Сливен, съвместно с ТСБ – Югоизток, организира еднодневно обучение за всички лица, одобрени за преброители, контрольори и резерви за Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година в община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев