Сливен, кратки вечерни новини, 12.08.2021 г., четвъртък

Сливен
12.08.2021 / 15:52

Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегрирания градски транспорт, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. – днес официално бе открита базата на превозвача „Пътнически превози“-Сливен, която е част от проекта.

През изминалото денонощие в Сливенско е имало 80 проверки и не е констатирано нито едно нарушение на мерките, свързани с коронавируса.

През последното денонощие в Сливенско има седем заразени с коронавирусна инфекция.

Началото на серия от изследвания на палеосредата на територията на област Сливен е вече факт – екипът, в който участват доц. д-р Щефан Драйброт от университета в Кил, Германия, гл. ас. д-р Богдан Атанасов, преподавател в департамент „Археология“ на НБУ и директор на Лаборатория по археометрия и експериментална археология в НБУ, както и д-р Веселин Игнатов, Теодора Недялкова, д-р Николай Сираков от РИМ – Сливен, събра седиментни проби от региона.

Областният управител на област Сливен г-н Минчо Афузов изпрати благодарствен адрес до директора на Югоизточно държавно предприятие - Сливен инж. Димчо Радев, в който изрази най-сърдечна благодарност към него и служителите, взели участие в потушаването на големия горски пожар край Твърдица от 27 до 29 юли.

Сайтът „Ирида Сливен“ приключи проекта, подкрепен от НФК, с нов уеб дизайн, ново лого и акцент върху оперативната критика.

Сливенският депутат от „Има такъв народ“ Владимир Русев изпрати писмо до председателя на КЕВР с много въпроси за водата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев