Сливен, кратки вечерни новини, 11.08.2021 г., сряда

Сливен
11.08.2021 / 15:51

Във връзка с динамиката на извънредната епидемична обстановка, свързана с повишената заболеваемост от коронавирус и издадените заповеди от министъра на здравеопазването, Община Сливен изготви график за проверки в своите структури и критичните точки на територията общината.

От тази седмица се възобновяват засилените проверки на съвместни екипи с участието на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ за спазване на общите противоепидемични мерки в Сливенска област – носенето на предпазни маски в закрити площи, редовна дезинфекция и спазване на физическа дистанция.

През последното денонощие в Сливенско има 13 регистрирани заразени с коронавирусна инфекция.

Поради извършване на ремонтни дейности и затваряне на участъка от разклона за Вилна зона и с. Сотиря по пътя Ичера-Сливен-Сотиря, от 12 до 24 август, се променя маршрутът на линия Сливен-Сотиря – новият маршрут е: бул. „Шести септември“ - бул. „Стефан Караджа“ - бул. „Братя Миладинови“ – бул. „Бургаско шосе“ – Сотиря.

Поредният, вече трети фермерски пазар за производители от Сливен и региона, е насрочен за 4 септември.

Единият от пожарите, възникнал в района на сметище в сливенския квартал „Надежда“, е засечен от термокамерата на специализирания автомобил за мониториг на РСПБЗН-Сливен, намиращ се на дежурство в местността „Бършен“.

Областният управител на област Сливен г-н Минчо Афузов със своя заповед открива процедура за провеждане на електронен търг за продажба на имот – частна държавна собственост, находящ се в СО "Сливенски минерални бани", землище на с. Злати войвода, община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев