Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
11.08.2021 / 09:31

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.08.2021 г. до 06,00 часа на 11.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи продължават да извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Оказва се съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен, Нова Загора и Твърдица. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

Единият от пожарите, възникнал в района на сметище в сливенския квартал „Надежда“, е засечен от термокамерата на специализирания автомобил за мониториг на РСПБЗН-Сливен, намиращ се на дежурство в местността „Бършен“. Дежурният екип извършва ежедневно наблюдение на част от територията на община Сливен, за която е обявен червен код за пожароопасност, с цел ранно откриване и известяване за възникнали пожари.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев