Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
09.08.2021 / 11:15

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.06.2021 г. до 06,00 часа на 09.08.2021 г.

 

ОДМВР-Сливен със специализирана операция по установяване на нерегистрирани моторни превозни средства. В дните от 6 до 8 август са установени 5 случая. Най-честите нарушения са управление на електрически скутери, без необходимата регистрация. В дните на операцията в РУ-Нова Загора са образувани три бързи производства срещу водачи на скутери без регистрация.

В РУ-Котел е започнато бързо производство за управление на нерегистриран мотоциклет. Нарушението е установено в село Кипилово.

В рамките на операцията е установен неправоспособен водач на товарен автомобил, който вече има наложено административно наказание. Нарушението е установено в град Сливен, образувано е бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по установяване на извършител, причинил материални щети по автомат в игрална зала в град Сливен. Сигналът е подаден на 8 август от служител в игралната зала. Нанесената щета е на стойност около 1400 лева.

Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН в Сливен са гасили 21 пожара в дните от 6 до 9 август, възникнали от запалени сухи треви и отпадъци. 19 от пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети, при което са спасени 30 декара насаждения слънчоглед в землището на село Бозаджии.

Без материални загуби е приключило гасенето на пожар в землището на село Близнец, при който са спасени 100 декара смесена гора. В гасенето са участвали 3 пожарни автомобила на РСПБЗН-Твърдица, 11 горски служители от ДГС-Твърдица с 4 автомобила, 4служители и 2 автомобила от РПУ-Твърдица.

 

В 21,30 часа на 8 август е възникнал пожар в стопанска постройка в частен имот в село Желю войвода. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 230 бали люцерна и овес. Причините за пожара са в процес на установяване.

 

На 7 август, в 16,19 часа, е получен сигнал за пожар в землището на село Червенаково. Пожарът е тръгнал от запалено стърнище. В гасенето са участвали екипи на РСПБЗН-Твърдица, 14 горски служители от гр. Твърдица с 4 автомобили и местни жители със селскостопанска техника-трактори. Спасени са 60 декара смесена гора и 80 декара стърнище със слама. Унищожени са 20 декара гора низово и 15 декара стърнище със слама.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев