Сливен, кратки вечерни новини, 05.08.2021 г., четвъртък

Сливен
05.08.2021 / 15:48

Граждани потърсиха съдействие по различни казуси по време на днешния приемен ден на кмета на Община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

Сливенският художник Явор Боянов открива поредна самостоятелна изложба – на 13 август (петък) в Градска художествена галерия Благоевград, ще се открие изложбата му “Търсач на неща”, включваща произведения от различни артистични периоди на художника през последните тринадесет години.

БДЖ ще осигури допълнителен нощен влак, който ще пътува през Подбалканската железопътна линия по маршрут София-Бургас-София – композицията ще спира и на гара Сливен.

След гостуването в Пловдив на изложбата илюстрации „Из приказния свят на Валери Петров” с творби от Първия международен студентски конкурс за илюстрация проведен в рамките на 22 издание на Националния фестивал на детската книга – Сливен, 2020 и посветена на 100г. от рождението на големия български поет, сценарист на игрални и анимационни филми, драматург, автор на книги за деца и преводач, от 5 до 10 август 2021г. тя ще бъде представена в гр. Созопол, в рамките на съпътстващата програма на III Международен фестивал за куклен и площаден театър.

Дружеството на художниците-Сливен ще проведе на 7 септември отчетно изборното си събрание.

Сливен с по-скъпа „Гражданска отговорност“ от Ямбол и Бургас, показва анализ на платформата 24ins.bg, предоставен на вестник „Телеграф“.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани седем заразени с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев