Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.07.2021 г.

ОДМВР-Сливен
21.07.2021 / 11:14

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.07.2021 г. до 06,00 часа на 21.07.2021 г.

 

Продължават проверките от екипи на ОДМВР за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи продължават да извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Няма установени нарушения при извършените проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

 

Неправоспособен водач и друг, употребил наркотици, са установени по време на ежедневния контрол по пътна безопасност от екипи на ОДМВР-Сливен.

На 20 юли, около 12,40 часа, в град Шивачево, е извършена проверка на 38-годишен мъж, водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин, метамфетамин и канабис. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая работят служители на РУ-Твърдица.

Полицейски екип на РУ-Сливен е установил неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Проверката е извършена на 20 юли, около 12,30 часа, в сливенския квартал „Младост“. Водачът е на 20 години от град Сливен, управлявал е мотоциклет „Ямаха“. Задържана е с полицейска мярка. По случая работят служители на РУ-Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 6 къщи в село Пет могили от пожар, предизвикан от небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е станало на 20 юли, около 12,30 часа. Пожарът е тръгнал от имот в селото, след като собственичката запалва суха трева, за да изчисти двора си, но огънят се разпространява и в съседните дворове. Пожарникарите са успели да локализират пожара и да го загасят своевременно, преди да причини преки материални щети. В гасенето са участвали трима служители на РСПБЗН-Нова Загора.

 

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Нова Загора са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци на пътя край село Кортен и в землището на село Ценино. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят материални щети.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев