Сливен, кратки вечерни новини, 18.07.2021 г., неделя

Сливен
18.07.2021 / 15:53

През последното денонощие в Сливенско е регистриран само един заразен с коронавирусна инфекция.

Посланикът на Република Франция Н. Пр. Флоранс Робин покани на тържествен прием по случай националния празник на родината си областния управител Минчо Афузов – приемът се състоя в петък вечерта в градината на Военноморското училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна.

Президентът Румен Радев ще мине за кратко в неделя през Сливен – в 17:30 часа Радев ще посети къщата-музей на Хаджи Димитър в нашия град по случай отбелязването на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

По данни на Агенцията по заетостта, през месец юни 2021 г. продължава тенденцията за намаление на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от Сливенска област.

Комисия, назначена със заповед на областния управител Минчо Афузов, ще извърши през август и септември проверка на всички 113 язовира – държавна, общинска и частна собственост, на територията на област Сливен.

На 20 юли в сливенския квартал Речица ще се състои първа копка на обект „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. Речица, Агломерация Сливен“.

Годишните технически прегледи на леките автомобили са се оскъпили с около 10 лева, коментираха собственици на технически пунктове в Сливен – причината за това оскъпяване е въвеждането на новите екостикери и редица други технически нововъведения.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев