Сливен, кратки вечерни новини, 17.07.2021 г., събота

Сливен
17.07.2021 / 15:49

Президентът Румен Радев ще мине за кратко в неделя през Сливен, визитата в нашият град е неофициална и е по случай отбелязването на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

В зала „Сливен“ вчера бе представена постановката „Има един народ: „Легенда за Хаджията“ по текст на Соня Келеведжиева и в изпълнение на театър „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

По повод 184 години от рождението на Васил Левски, което се отбелязва на 18 юли, от 20:30 ч., на едноименния площад в Сливен ще се състоят възпомeнателна церемония и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.

20 години от своето създаване отбеляза сливенската общинска фирма „Общинска охрана и СОТ” – в нея работят над 180 човека.

Посланикът на Република Франция Н. Пр. Флоранс Робин покани на тържествен прием по случай националния празник на родината си областния управител на Сливен Минчо Афузов.

Почина видният хореограф и балет майстор Михаил Михалев – дълги години той бе в Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

През последното денонощие в Сливенско е регистриран само един заразен с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев