Дискусия „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, днес, 13.00 ч.

Европейският парламент
16.07.2021 / 10:11

Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България, организира хибридна дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която ще се проведе днес, от 13.00 ч. в зала 10 на НДК и на Фейсбук страницата на ЕП в България.

https://www.facebook.com/eplosofia/

 

 

Целта на събитието е да запознае широката публика и заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да насърчи гражданите да вземат активно участие в нея.

Дискусията ще протече в три части. В първата част представителите в България на трите основни европейски институции, които отговарят за Конференцията, ще запознаят публиката с целта, формата и начина на участие в нея. В разговора ще се включат Румен Александров, заместник-министър на външните работи, Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, и Илин Станев, съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

Във втората част тримата български евродепутати, избрани да представляват Европейския парламент в Конференцията: Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР), ще дискутират с публиката основните теми за работа на Конференцията.

Третата част ще бъде под формата на дискусионен панел с представители на граждански организации. Участие в панела ще вземат Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България, Симона Димитрова, председател на Националния младежки форум, и Надежда Дерменджиева, председател на Българския фонд за жените, които ще обсъдят с публиката как да бъдат ангажирани повече граждани да дадат мнението си в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа и как институциите да се вслушват повече в мнението на гражданите.

Публиката в залата на НДК и зрителите във „Фейсбук“ ще имат възможност да задават въпроси към участниците. Модератор на събитието ще бъде Милена Милотинова, водещ на предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria on Air.

Кога: 16 юли 2021 г., петък, 13.00 ч.

Къде: зала 10 на НДК и на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България.

https://www.facebook.com/eplosofia/

Регистрация за участие на място в зала 10 на НДК: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm16072021

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев