Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.07.2021 г.

ОДМВР-Сливен
16.07.2021 / 09:32

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.07.2021 г. до 06,00 часа на 16.07.2021 г.

 

Продължават проверките от екипи на ОДМВР за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 96 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Няма установени нарушения при извършените проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

 

Криминалисти работят по два сигнала за взломни кражби в град Нова Загора и село Оризари. На 15 юли в РУ-Нова Загора е подадено заявление за кражба на парична сума в размер на 30 лева и два мобилни телефона /"Xiaomi Redmi Note 9" и "Samsung А10"/ от частен дом в град Нова Загора. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая работят служители на РУ-Нова Загора и отдел „Разследване“.

За времето от 12 до 14 юли е взломена вила в село Оризари. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая работят служители на РУ-Твърдица и отдел „Разследване“.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е гасил пожар в неожънат житен блок, намиращ се в землището на село Баня. Сигналът е получен в 22,54 часа на 15 юли. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. Спасени са 15 декара пшеница. Нанесената щета и причината за пожара са в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев