Сливен, кратки вечерни новини, 15.07.2021 г., четвъртък

Сливен
15.07.2021 / 15:48

Да стартират периодични полицейски проверки за движение на тежкотоварни автомобили над 10 т. по новоизградения бул. „Хаджи Димитър“, реши на днешното си заседание Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата.

Градска мобилност започва таксуване на още четири улици, включени в Синята зона на Сливен – това са ул. „Ген. Столетов“, ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Добри Чинтулов“ и ул. „Иван Александър“.

По данни на Националния статистически институт през май 2021 г. на територията на област Сливен са функционирали 49 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

Сливенски пожарникари са спасили 100 декара пшеница и 20 декара овощна градина – пожарът е избухнал на 14 юли по обяд в землището на кв.“Речица“.

На 14 юли 2021 г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, се проведе творческа вечер, посветена на 70-годишнината на ямболския поет Тенко Тенев.

По данни на Агенцията по заетостта, през месец юни 2021 г. продължава тенденцията за намаление на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от Сливенска област.

През последното денонощие в Сливенско не е регистриран нито един заразен с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев