Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.07.2021 г.

ОДМВР-Сливен
15.07.2021 / 09:41

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.07.2021 г. до 06,00 часа на 15.07.2021 г.

 

Продължават проверките от екипи на ОДМВР за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 115 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Няма установени нарушения при извършените проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

 

Сливен: Водач на лек автомобил „Ситроен“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 юли, в 13,15 часа, в района на Сливенски минерални бани. Водачът е на 35 години от град Сливен, изпробван е с техническо средство, като уредът е показал положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Случаят е предаден на разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Сливенски пожарникари са спасили 100 декара пшеница и 20 декара овощна градина.

На 14 юли, в 13,46 часа, е получен сигнал за пожар в пшеничен блок, в землището на кв.“Речица“. Произшествието е ликвидирано от 2 пожарни екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 3 декара пшеница. Спасени са 100 декара пшеница и 20 декара овощна градина. Причината за пожара е запалени отпадъци в нерегламентирано сметище, в близост до насажденията.

 

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН-Сливен са ликвидирали своевременно пожари, възникнали в сухи треви в Нова Загора и Котел. Пожарите не са причинили преки материални щети. Оказано е съдействие на екип на ЦСМП-Сливен за пренасяне на трудноподвижна 77-годишна жена от дома й в сливенския квартал “Кольо Фичето“ до линейката.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев