Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.07.2021 г.

ОДМВР-Сливен
14.07.2021 / 10:11

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.07.2021 г. до 06,00 часа на 14.07.2021 г.

 

Продължават проверките от екипи на ОДМВР за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 127 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Няма установени нарушения при извършените проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

 

Нова Загора: В хода на засилена патрулна дейност полицейски служители са установили притежание на наркотици и нарушения на ЗДвП.

На 13 юли са извършени проверки на лица и МПС в град Нова Загора. Установен е 21-годишен мъж от село Богданово, като в него е намерена и иззета супа листна маса от рода на конопа. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая работят служители на отдел „Разследване“ и РУ-Нова Загора.

Установено е управление на нерегистрирано МПС- „Фиат Пунто“. Водачът е мъж на 35 години от село Кортен. Случаят е предаден на разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Скъсан електропровод е причинил пожар в селскостопанска постройка в село Гергевец. Сигналът е получен на 13 юли в 13,09 часа, произшествието е ликвидирано в 15,00 часа от три екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 400 бали с люцерна, 200 кв.м. покривна конструкция, ел.инструменти, котел за пелени, други вещи и 10 домашни животни/кучета/. Спасени са две сгради. Пожарът е възникнал вследствие на скъсан електропровод, който пада върху покрива на сградата. Собственикът на имота е забелязал скъсаните проводници и е подал сигнал до ЕВН около 11,00 часа същия ден. Пожарът възникна около 13,00 часа. Техниците на електроразпределително дружество са отзовават, след като са извикани на място от екипа на РСПБЗН-Сливен, при започване на гасителните действия. За осигуряване на допълнително водоснабдяване е изпратен още един пожарен автомобил.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 120 декара пшеница.

На 13 юли, около 18,40 часа, възниква пожар в неожънат житен масив/пшеница/ в землището на село Новоселец. Съобщението е получено в 18,48 часа на 13 юли, произшествието е ликвидирано в 19,30 часа. Пострадали няма. Спасени са 120 декара пшеница. Унищожени са 6 декара. Причината за пожара е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев