Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
09.07.2021 / 11:28

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.07.2021 г. до 06,00 часа на 09.07.2021 г.

 

Продължават проверките от екипи на ОДМВР за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 92 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 45 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Няма установени нарушения.

 

Сливен: Служители на икономическа полиция в Сливен работят по случай с разплащане с фалшиви парични средства. Сигналът е получен на 08 юли. След проведени издирвателни действия по подозрение за извършеното престъпление е установен мъж на 39 години от град Сливен. В жилището, което обитава, са намерени две неистински банкноти с номинал 50 лева. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на отдел „Разследване“ и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

23-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 8 юли в местност „Рамануша“ край Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен

резултат за метамфетамин,амфетамин и канабис. По случая работи разследващ полицай.

 

Полицейски служители са установили водач, който управлява МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Проверката е извършена тази сутрин в 03,30 часа в град Сливен. Водачът е на 35 години, управлявал е лек автомобил „Пежо 206“. По случая работи разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 08 юли, около 12,30 часа, е възникнал пожар в помещение за обработка на вълна във фирма, намираща се на бул.“Банско шосе“ в град Сливен. Сигналът е получен в 12,41 часа, произшествието е ликвидирано в 13,05 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 40 кв.м. панели, ел.проводници и 2 куб. вълна. Спасена е сградата. Причината за пожара е техническа неизправност в машина за преработка на вълна (дарак).

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев