Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.07.2021 г.

ОДМВР-Сливен
02.07.2021 / 15:06

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 80 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 43 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Няма установени нарушения.

 

Управление на нерегистрирани превозни средства е установено на 1 юли при работя по линия на пътната безопасност на територията на ОДМВР-Сливен. Нарушенията са установени от екипи на районните управления в Сливен и Нова Загора. При проверка на електрическо, триколесно, превозно средство на ул. „Ат.Димитров“ в Нова Загора е установено, че ППС се управлява от неправоспособен 33-годишен мъж от същия град. По случая работи разследващ полицай.

Около 18,00 часа на бул.“Г.Данчев“ в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Пежо 206“, управляван от водач на 35 години от Сливен. Установява се, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. По случая работи разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия. Своевременно са ликвидирани 5 пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети. В 21,18 часа на 1 юли екип на РСПБЗН-Сливен е отстранил паднали клони върху пътното платно на път ІІ-66.

 

На 1 юли, около 16,00 часа, е възникнал пожар в метален фургон в новозагорския квартал „Шести“, собственост на 36-годишен мъж. Сигналът е получен в 16,10 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са две съседни сгради. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев