Сливен, кратки вечерни новини, 03.07.2021 г., събота

Сливен
03.07.2021 / 15:50

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани двама заразени с коронавирусна инфекция.

Фермерски пазар с участието на производители от Сливен и региона се провежда днес в центъра на града.

Днес кметът Стефан Радев се срещна с местни производители на новостартиралия фермерски пазар пред сградата на Община Сливен.

Във фоайето на зала „Сливен“ снощи беше представена книгата „Ние, каракачаните“ на Атанас Димитров – сред присъстващите на събитието беше кметът Стефан Радев, който поздрави автора на книгата за вложения труд и творчески идеи.

Възможностите за сътрудничество между Сливен и град от Северна Гърция обсъдиха на среща кметът на Сливен Стефан Радев и посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос.

Лятната ваканция вече започна, но признанията за талантливите ученици от област Сливен продължават – на 02.07.2021 г. в двора на НУ „Васил Левски“ гр. Сливен бяха връчени грамоти и награди на учениците взели участие в Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ и Национален ученически конкурс за авторска приказка на тема: „Вълшебството на буквите“.

Професионалната гимназия по механотехника в Сливен осинови бездомно куче, осмокласници са изработили дървена къщичка за своя питомец – осиновяването на животното е част от доброволческа инициатива в защита на бездомните и домашните животни от насилие, организирана от училището.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев