Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
28.06.2021 / 10:28

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.06.2021 г. до 06,00 часа на 28.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 25 до 28 юни полицейски екипи са извършили 171 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 67 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по случай с причинени материални щети на лек автомобил „Волво“. Инцидентът е станал на 26 юни, около 09,00 часа, на ул.“Цар Освободител“ в град Нова Загора. Мъж на 34 години, от същия град, водач на лек автомобил „Лада Нива“, е ударил отворена врата на лек автомобил „Волво“, управляван от 69-годишен мъж от град Пловдив. В резултат на удара са причинени значителни материални щети по цялата лява част на лекия автомобил „Волво“.

 

В дните от 25 до 28 юни полицейски служители на ОДМВР-Сливен са установили редица нарушения на Закона за движение по пътищата при специализирана операция по пътна безопасност. На 27 юни в град Твърдица е установен 26-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, употребил наркотични вещества. Нарушеното е установено с техническо средство. По случая работят служители на РУ-Твърдица.

На 27 юни, около 23,30 часа, в района на кръстовище „Петолъчка“, е извършена проверка на 35-годишен водач на лек автомобил „Пежо“. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство е показала положителен резултат – 1,24 промила. По случая работят служители на РУ-Сливен.

В хода на операцията са установени 3 случая на управление на нерегистрани моторни превозни средства. По случаите работят служители на РУ-Нова Загара и Сливен.

От 25 до 28 юни с мобилни и стационарни камери са заснети 263 нарушения на скоростните режими.

По време на специализираната операция на 27 юни, на главен път I-6, км. 389,2, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“. При съставяне на фиш за непаставен обезопасителен колан на 59-годишен мъж от село Брястово, пътник в автомобила, същият е оставил на таблото в служебния автомобил банкнота от 20 лева. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Случаят е предаден на разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 30 сигнала за произшествия в дните от 25 до 28 юни.

 

На 26 юни екипи на РСПБЗН- Сливен и Нова Загора са се отзовали на 9 сигнала за паднали дървета и надвиснали клони. Оказана е техническа помощ при отстраняването им.

На 26 и 27 юни екипи на РСПБЗН-Котел са се отзовали техническа помощ при отводняването на 18 сгради в град Котел и 3 в село Тича.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев