Сливен, кратки вечерни новини, 26.06.2021 г., събота

Сливен
26.06.2021 / 15:49

Около 60 литра на квадратен метър е падналия дъжд в Сливенско тази сутрин, при бурята има много паднали дървета в града под Сините камъни – по улиците „Булаир”, „Асеновска”, кв. ”Република” и други.

Вчера в Къща музей на “Сливенски бит” бяха представени поетичните книги на Валентина Димитрова „Огнище и клада“ и Послеслов към зората“ и романът „Жадни води“ на Соня Келеведжиева.

Община Сливен стартира ремонтни дейности със собствени средства на общински имот, който ще се използва за обслужване на граждани, лица над 65-годишна възраст и лица с увреждания, нуждаещи се от подкрепа в домашна среда.

„Рисунка и акварел“ са нарекли своята обща изложба художниците Стефко Кънев и Петър Кайраков, експозицията е подредена в Художествена галерия „Димитър Добрович“ и бе открита на 25 юни.

На 30 юни 2020 г. от 19:00 ч. в Драматичен театър "Стефан Киров", гр. Сливен гостува "Прилепът" – оперета от Йохан Щраус-син.

На 57-годишна възраст почина актьорът Иво Кръстев, той бе част от трупата на Сливенския драматичен театър в периода 1988-1993 година.

През изминалото денонощие в Сливен и областта има регистрирани трима заразени с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев