Сливен, кратки вечерни новини, 25.06.2021 г., петък

Драматичен театър "Стефан Киров" Сливен
25.06.2021 / 15:47

Заради високите температури през днешния ден и по разпореждане на кмета Стефан Радев, Община Сливен постави два пункта за вода на Главната улица – единият се намира до Стария бряст, а другият до „Розова градина“.

Във връзка със зачестили сигнали от граждани за масово и необичайно наличие на малки летящи насекоми в града, Община Сливен изпрати писмо до РЗИ-Сливен с питане за вида на насекомите и начина за намаляването им.

В ход е спецоперация на Пътна полиция в Сливенско за контрол по автомагистрала „Тракия”, главните и второстепенни пътища в областта – ще се следи за неправомерно движение, спиране и паркиране в аварийната лента на автомагистралата.

Ползата и вредата от мобилните устройства коментираха ученици от група за занимания по интереси „Иновативен творец“ от ОУ “Димитър Петров” в Сливен.

"Силата на живите растения" – първата книжка от "Букварите на Цар Билкар" излезе от печат навръх празника на билките Еньовден – дългоочакваното хартиено издание е част от кампанията на Обществен Дарителски фонд Сливен "Букварите на Цар Билкар", която включва редица занимания на деца от детски градини и училища, презентации и интересни игри, свързани с богатството на заобикалящата ни природа и нейното опазване.

Оперетата „Прилепът“ ще гостува на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ на 30 юни, сряда, от 19:00 ч.

През последното денонощие в Сливенско е регистриран само един заразен с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев