Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
23.06.2021 / 10:21

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.06.2021 г. до 06,00 часа на 23.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 18 до 21 юни полицейски екипи са извършили 144 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е 1 нарушение.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 38 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора задържаха извършители на кражба веднага след получаване на сигнала. На 22 юни 36-годишна жена е подала заявление за извършена кражба на мобилен телефон, нейна собственост. В резултат на незабавните полицейските действия по подозрение за извършената кражба са установени две момчета на 19 и 12 години от село Стоил войвода. Те са направили пълни самопризнания и са предали мобилния телефон. 19-годишното момче е криминално проявено, задържано е с полицейска мярка за 24 часа. По случая работят служители на РУ-Нова Загора и отдел „Разследване“.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Днес, малко след полунощ, на бул.“Г.Данчев“ е извършена проверка на 27-годишна жена от Сливен. Тя доброволно е предала пакетче, съдържащо зелена, суха листна мас, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Жената е отведена в РУ-Сливен и задържана с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Неправоспособен водач, който управлява МПС, след наложено административно наказание за същото нарушение, е установен от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 22 юни в индустриална зона. Спрян е лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от водач на 19 години от село Камен. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Работата по случая продължава.

 

Твърдица: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 22 юни, около 12,50 часа, в село Сборище е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван от водач на 47 години от град Сливен. При проверката с техническо средство той е показал положителна проба- 2,08 промила. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев