Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
21.06.2021 / 10:31

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.06.2021 г. до 06,00 часа на 21.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 18 до 21 юни полицейски екипи са извършили 200 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 67 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Не са установени нарушения.

 

Твърдица: Криминалисти работят по заявена кражба на медни проводници от частен имот в град Твърдица. Сигналът е получен на 18 юни по време на специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността на територията на община Твърдица. Извършени са незабавни издирвателни действия. По подозрение за извършената кражба е установен криминално проявен 44-годишен мъж от същия град. Той е задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1,т.1 от Закона за МВР. Вещите, обект на кражбата са предадени. По случая работят разследващ полицай и криминалисти на РУ-Твърдица.

 

Полицейски служители на РУ-Твърдица са установили случай на управление на МПС след употреба на наркотични вещества. На 19 юни, около 21,50 часа, в град Твърдица е извършена проверка на 31-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ауди А4“. Пробата, извършена с техническо средство, е показала положителен резултата за употреба на наркотично вещество. По случая работи разследващ полицай.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 20 юни в квартал „Даме Груев“ е извършена проверка на 35-годишен мъж от град Сливен. Полицейските служители установяват, че мъжът държи високо рискови наркотични вещества. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1,т.1 от Закона за МВР.

По случая работят разследващ полицай и криминалисти на РУ-Сливен.

 

На 20 юни служителите на сектор „Пътна полиция“-Сливен са се отзовали на сигнал за пътно произшествие. Инцидентът е станал на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен между лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 46 години, и лек автомобил „Рено Меган“, управлявано от водач на 48 години. При произшествието няма пострадали. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство на 46-годишния водач на лекия автомобил „Опел“ е показала положителен резултат над 1,2 промила, като случая е предаден на разследващ полицай. Пробата за употреба на алкохол на другия водач е отрицателна. По отношение на възникналото пътно произшествие е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 19 юни, около 09,30 часа, на ул. „Васил Левски“ в град Нова Загора е възникнал пожар в лек автомобил „Пежо 206“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожен е двигателя, спасено е купето на автомобила. Причината е техническа неизправност.

 

На 20 юни, в 12,05 часа, е получен сигнал за пожар в пункт за вторични суровини в местността „Кише дермен“ край Сливен. Произшествието е ликвидирано от три автомобила и 10 служители на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 50 автомобили за скрап, нанесени са щети на съседна сграда-60 кв.м. топлоизолация и 1 климатик. Спасени са 2 сгради и 50 автомобила за скрап. Причината за пожара е извършването на огневи работи в близост до разлята лесно запалима течност.

 

На 19 юни, в 09,15 часа, в РСПБЗН - Сливен е получен сигнал за пожар в село Блатец, възникнал в ел.табло на къща, собственост на 52-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано от собственика до пристигане на екипа. Пострадали няма. Унищожено ел.таблото.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е отводнявал мазе в сграда на ул.“Луда Камчия“ в град Котел. Сигналът е получен на 19 юни, в 09,46 часа. Пострадали няма. Не са причинени материални щети.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев