Google избра 3-то поколение AMD EPYC™ процесори за своите първи Tau VM сървърни инстанции

Google избра 3-то поколение AMD EPYC™ процесори за своите първи Tau VM сървърни инстанции
18.06.2021 / 09:44

— Процесорите AMD EPYC позволяват на Google Cloud да предостави на своите клиенти водеща изчислителна мощност и отлично съотношение цена-производителност —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 17 юни 2021 г. — AMD (NASDAQ: AMD) и Google Cloud днес обявиха T2D, първата инстанция от новото семейство Tau виртуални машини (VMs), базирани на 3-то поколение AMD EPYC™ процесори. Според Google Cloud, моделът T2D предлага 56% по-висока абсолютна производителност и над 40% по-добро съотнощение цена-производителност за мащабни работни задачи .

Семейството виртуални машини Tau предлагат на потребителите водеща комбинация от производителност, цена и лесна интеграция. Инстанциите T2D, опирайки се на производителността на 3-тото поколение AMD EPYC процесори, осигуряват отлични възможности за работа със задачи като уеб сървъри, контейнеризирани микроуслуги, обработка на журнали с данни, Java® приложения от голям мащаб и други.

“В Google Cloud, нуждите на нашите клиенти еволюират,” каза Томас Куриян, CEO на Google Cloud. “В резултат от сътрудничеството с AMD, клиентите на Google Cloud могат да се възползват от удивителна производителност за мащабируеми приложения, с отлични показатели цена-производителност и безкомпромисна x86 съвместимост.”

“Ние проектирахме 3-тото поколение AMD EPYC процесори, за да отговорим на нарастващото търсене от „облачни“ и корпоративни клиенти за високоефективни, рентабилни решения с оптимална обща цена на притежание (TCO)“, каза президентът и главен изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су. „Ние работим в тясно сътрудничество с Google Cloud и се гордеем, че избраха AMD за изключително вграждане в новата инстанция Tau VM T2D, който предоставя на клиентите нови възможности за изпълнение на техните най-интензивни работни натоварвания.“

Водещите процесори AMD EPYC от трето поколение позволяват на клиентите на Google Cloud да интегрират безпроблемно своите работни задачи и приложения, за да да работят с инстанциите T2D. Новите инстанции се предлагат в осем различни предварително дефинирани конфигурации на виртуални машини (VM) - с до 60 vCPU на VM и до 4 GB памет на vCPU, което прави тази технология идеална за мащабиране на натоварванията.

Процесорите AMD EPYC са в основата на множество инстанции в Google Cloud, които поддържат разнообразни работни задачи, включително оптимизирани за изчисления, с общо предназначение, обработка на конфиценциални данни. Тези инстанции се използват от добре познати компании, работещи в облака, и специализирани в различни индустрии.

T2D инстанциите ще бъдат налични през 3-тото тримесечие на 2021 г.

 

Още снимки от новината

Google избра 3-то поколение AMD EPYC™ процесори за своите първи Tau VM сървърни инстанции

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев