Сливен, кратки вечерни новини, 17.06.2021 г., четвъртък

Сливен
17.06.2021 / 15:47

От утре, 18 юни в Сливен започва Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“.

Община Сливен предлага за обществено обсъждане четири идейни проекта за изграждането на физкултурни салони на ПМГ „Добри Чинтулов“ и ГПЗЕ „Захари Стоянов“ – до 1 юли специалисти и граждани могат да дадат своето мнение и да заявят предпочитания на email: vld1@abv.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 22 юни (вторник) в 9:00 часа в храм “Успение Богородично”, в Сливен.

В 44 секции в област Сливен ще се гласува с хартиени бюлетини, в 248 – с машини, стана ясно след проведената среща между областния управител Минчо Афузов с председателя на РИК – 21 Росица Тодорова и началника на отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Станимир Колев.

На 16 юни т.г. в етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи“ бе представен романът на Добри Недев „Капитанът от мъртвия град“ – сред официалните гости беше и Соня Келеведжиева – писател, литературен критик, общински съветник и кандидат за народен представител от „БСП за България“- Сливен.

Председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев участва в Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България /НАПОС/, което се проведе на 16 юни.

През последното денонощие в Сливенско има регистриран само един заразен с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев