Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
17.06.2021 / 10:09

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.06.2021 г. до 06,00 часа на 17.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 173 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 38 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставен е 1 акт по чл.209а от Закона за здравето.

 

Твърдица: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Твърдица при обход в малките населени места в общината. На 16 юни в село Сборище е извършена проверка на 43-годишен жител на селото. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Твърдица и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1,т.1 от Закона за МВР. По случая работи разследващ полицай.

 

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по сигнал за липсващи животни от стадо крави. Сигналът е подаден на 16 юни. За времето от 1 май до 16 юни стадото е оставено на пасище с електронен пастир в местността „Корията“ в землището на село Червенаково. Собственикът е разпитан, като към момента се уточнява броя на липсващите животни.

По случая се извършват издирвателни действия.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са установили управление на МПС със служебно прекратена регистрация. Проверката е извършена на 16 юни в село Сокол на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 27 години от същото село. По случая работи разследващ порицай.

 

Сливен: Полицейски служители са установили управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. На 16 юни в град Сливен е извършена проверка на товарен автомобил „Рено“, управляван от водач на 36 години. Регистрационните номера на управляваното от него МПС са издадени за товарен автомобил „Скания“. По случая работи разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 16 юни, около 12,15 часа, е възникнал пожар в къща на ул. "Димитър Пехливанов" в гад Сливен. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано в 12,32 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Причината за пожара е късо съединение в аспиратор. Унищожени са бяла и черна техника, 30 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

 

На 16 юни, в 19,57 часа, е получен сигнал за пожар в жилище в кв.“Сини камъни“. Собственикът е приготвял храна на газов котлон и е заспал в съседната стая. Дежурният екип на РСПБЗН-Сливен е влязъл в апартамента през терасата, ликвидирал е произшествието и е извел собственика от жилището. Няма пострадали, не са причинени материални щети.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при пътно произшествие без пострадали. На 16 юни, в 20,28 часа, лек автомобил „Форд“, управляван от водач на 51 години, е загубил управление на бул.“Ст.Караджа“, срещу магазин Технополис в град Сливен. Дежурният екип е обезопасил автомобила. По случая е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е отводнявал магазин за хранителни стоки и две сгради в село Боринци. Сигналът е получен в 17,57 часа на 16 юни.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев