ПРЕМИЕРА на „Преобърнати съзвездия“ от Деметра Дулева в град Сливен!

ПРЕМИЕРА  на „Преобърнати съзвездия“ от Деметра Дулева в град Сливен!
17.06.2021 / 08:47

Издателска къща „Хермес“ и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ ви канят на

 

ПРЕМИЕРА

 

на „Преобърнати съзвездия“ от Деметра Дулева в град Сливен!

 

Заповядайте на 18 юни (петък) от 17,00 часа в РБ „Сава Доброплодни“!

По време на събитието писателката и редакторът на книгата Валентин Георгиев ще разкажат повече за романа. Ще имате възможност лично да зададете своите въпроси и да си вземете автограф.

 

По повод втората си книга Деметра Дулева разказва:

Всичко започна с едно служебно пътуване до Mадагаскар. Престоят ми беше кратък, но много интензивен. За пръв път прекосявах екватора, за пръв път попадах в Aфрика. В Мадагаскар животът е бавен, хората нямат много, но са щастливи въпреки трудностите. Това, което видях, като с машина на времето, ме пренесе в годините на моето детство. Беше много странно усещане, бях едновременно малкото момиче и зрялата жена, сякаш миналото и сегашното се случваха едновременно... Но освен сладостното детство, си спомних и мъчителните гимназиални години, в които израстваш и започваш да се осъзнаваш като отделна личност. Разбрах веднага, че искам да разкажа за това.

 

За книгата

Йоана Костова е най-добрият неонатолог в парижката болница „Некер“. Едно телефонно обаждане от София – точно на рождения й ден – преобръща нейния уреден и щастлив живот. Жената е покрусена от смъртта на своя пръв любим – неустоимия и безпощаден Найден.

Йоана приема отлагана дълго командировка до остров Мадагаскар, където ще работи в местна болница. Там тя ще опита да възстанови миналото си, за да намери отговор на въпроса защо тази отдавна отминала любов продължава да я измъчва. И да види с очите на зряла и успешна жена годините на своето порастване, прекарани в пансиона на елитната езикова гимназия.

Това е един майсторски написан роман, болезнено откровен, еротично и любовно провокативен. Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за магичното в раждането и смъртта.

 

За автора

Деметра Дулева е филолог, писател и дипломат.

Първият й роман – „Странстващият албатрос“ („Хермес“, 2019), печели през 2020 г. наградата „Перото“ за най-добър дебют. Отличен е с втора награда в категорията художествена проза на „Портал Култура“ и е номиниран за роман на годината на Фонд „13 века“.

 

 

Още снимки от новината

Деметра Дулева
„Преобърнати съзвездия“

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев