Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
16.06.2021 / 09:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.06.2021 г. до 06,00 часа на 16.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 170 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 38 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са1 акт по чл.209а от Закона за здравето и 1 протокол за предупреждение.

 

Сливен: 21-годишен е задържан от служители на РУ-Сливен за побой и причиняване на телесна повреда. На 15 юни, в 18,36 часа, е получен сигнал от 32-годишен мъж от село Желю войвода, че му е нанесен побой. Мъжът е откаран в МБАЛ-Сливен със съмнения за фрактура на крака. Извършителят е криминално проявен мъж на 21 години от същото село. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая работи разследващ полицай.

 

Нова Загора: Неправоспособен водач е хванат да управлява МПС, след като вече има наложено административно наказание за същото нарушение. Проверката е извършена на 15 юни от полицейски екип в град Нова Загора. Спрян е лек автомобил „Фолксваген Голф“ с чужда регистрация. Водачът е мъж на 22 години от град Нова Загора. По случая работи разследващ полицай.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са установили управление на лек автомобил със служебно прекратена регистрация. На 15 юни в град Шивачево е спрян за проверка лек автомобил „ДЕУ“, управляван от жена на 34 години от същия град. При проверката се установява, че автомобилът не е регистриран в законовия срок след придобиването му. По случая работи разследващ полицай.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев