Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
10.06.2021 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.06.2021 г. до 06,00 часа на 10.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 226 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Не са установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 36 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставен е 1 протокол за предупреждение.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. Днес, около 01,30 часа, на бул.“Г.Данчев“, е извършена проверка на 22-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от Закона за МВР. По случая работи разследващ полицай.

 

Специализирана полицейска операция по установяване на лица, обявени за общодържавно издирване, е проведена вчера на територията на град Сливен. Полицейски екипи са извършили проверки на повече от 50 адреса в централната градска част и жилищните райони. Установени са лица, обявени с мярка „установяване на адрес“ и „принудително довеждане“. В операцията са участвали 14 екипа със служебни автомобили на ОДМВР-Сливен.

 

Нова Загора: Неправоспособен водач, употребил наркотици, е установен от полицейски екип на участък „Квартал Шести“ в град Нова Загора. Проверката е извършена на 9 юни, около 14,30 часа, на ул.“Цар Освободител“. Установен е мъж на 32 години от област Стара Загора, водач на лек автомобил „Мазда 6“. По случая работи разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Техническа неизправност е довела до запалване на лек автомобил „Мерцедес“ в село Езеро. Сигналът е получен в 10,22 часа на 9 юни. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са два съседни автомобила.

 

Техническа неизправност във винтила на газова бутилка е довела до възникване на пожар в жилище в село Жалю войвода. От произшествието няма пострадали. Пожарът е загасен от собственика. Унищожени са бяла и черта техника, домашно имущество.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев