AMD обяви нови AMD Radeon PRO W6000 серия графични карти за работни станции с AMD RDNA 2 архитектура и 32GB графична памет

Спецификации на графичните решения за работни станции AMD Radeon PRO W6000
09.06.2021 / 10:57

– На върха на продуктовата линия за професионалисти е AMD Radeon PRO W6800, най-мощната AMD RDNA графика за работни станции с до 79% по-висока производителност от предишното поколение модели –

 

Санта Клара, Калифорния, 8 юни 2021 г. – AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви серията графични карти за работни станции AMD Radeon™ PRO W6000, които ще осигурят висока производителност, стабилност и надеждност в работата на професионалните потребители. Новите графични решения са проектирани да се справят с интензивни задачи в архитектурното проектиране, мултимедийни проекти с ултра висока резолюция, комплексен дизайн и инженерно моделиране, както и при „тежки“ приложения за обработка на изображения и видео.

Базирана на AMD RDNA™ 2 архитектура, новата продуктова линия е начело с AMD Radeon PRO W6800, най-бързата AMD RDNA графична карта за работни станции. Следват моделите AMD Radeon PRO W6600 за висока десктоп производителност и AMD Radeon PRO W6600M насочен към мощните мобилни работни станции.

„Архитектурата AMD RDNA 2 е проектирана от самото начало, за да осигури производителност от световна класа за широк спектър от приложения и задачи“, каза Скот Херкелман, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на поделението за Графичен бизнес в AMD. „Вкарването на тази нова архитектура в нашата гама от професионални графични решения позволява на потребителите да се справят с много по-големи набори от данни, драстично да намалят времето за рендериране и да ускорят обработката на изключително сложни модели и симулации. Серията AMD Radeon PRO W6000 дава на професионалистите мощен нов инструмент в техния арсенал за ускоряване на проектите и оживяване на техните креативни визии. "

Основните възможности и характеристики на новите AMD Radeon W6000 графични карти за работни станции включват:

• AMD RDNA 2 архитектура – Базирана на усъвършенствания 7nm производствен процес, архитектурата AMD RDNA 2 въвежда набор от разширени функции, издигащи професионалната графика до нови нива на производителност и ефективност.

• Подсилени изчислителни модули с хардуерно ускорен рейтрейсинг в реално време – Подсилените изчислителни модули с ускорители на рейтрейсинг предлагат до 46% по-бързо рендериране от графичните карти Radeon PRO базирани на архитектурите на предишните поколения карти в SOLIDWORKS Visualize 2021. Поддръжката на Variable Rate Shading (VRS) осигурява фотореалистично представяне и рендериране в реално време.

• AMD Infinity Cache – До 128MB кеш от последно ниво вграден в подложката на GPU чипа за намаляване на латентността и консумацията на енергия, който помага на AMD Radeon PRO W6800 да осигури най-високата RDNA графична производителност за работни станции до момента.

• Smart Access Memory – Отключва по-висока производителност за ключови професионални работни задачи, като дава на процесорите AMD Ryzen™ 5000 серия или определени чипове от AMD Ryzen 3000 серия достъп до цялата бърза GDDR6 графична памет.

• AMD Radeon™ PRO Viewport Boost – проектирана за съвременните професионални задачи, за повишаване на кадровата скорост при представяне на проектни решения с големи размери.

• Сертификация за водещите професионални приложения – AMD продължава да работи с водещите доставчици на професионални софтуерни приложения, за да гарантира, че графичните карти AMD Radeon PRO са създадени за интензивни 24/7 среди и са тествани, за да отговорят на изключителни стандарти, осигурявайки стабилността и надеждността, необходими на професионалистите с работни станции. Списъкът на сертифицираните заявления може да бъде намерен тук:

https://www.amd.com/en/support/certified-drivers

 

Графичната карта AMD Radeon PRO W6800 е налична от този момент от водещите търговски вериги/онлайн платформи на препоръчителна крайна цена $2249 щатски долара. Графичната карта AMD Radeon PRO W6600 се очаква да бъде на пазара от 3-тото тримесечие на 2021 г. препоръчителна крайна цена $649 щатски долара. Графичните карти AMD Radeon PRO W6600M ще бъдат налични в мобилните работни станции HP Fury ZBook G8 в определени страни от м.юли 2021 г.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев