Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
08.06.2021 / 10:23

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 07.06.2021 г. до 06,00 часа на 08.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 149 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Не са установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 58 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Не са установени нарушения.

 

Нова Загора: Непълнолетен водач, употребил алкохол, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 7 юни, около 20,00 часа, в хода на ежедневния контрол по пътна безопасност в града, на ул.“Цар Освободител“ е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 17-годишно момче от село Брястово. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и управлява с концентрация на алкохол 1,66 промила. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от Закона за МВР. По случая работи разследващ полицай.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при пътно произшествие без пострадали. Инцидентът е станал на 7 юни, в 13,15 часа, на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен между три автомобила – "Рено Меган", "Дачия Логан" и таксиметров автомобил "Шкода Октавия". Екипът на РСПБЗН е обезопасил автомобилите. Екип на сектор „Пътна полиция“ е взел отношение по Закона за движение по пътищата.

 

На 7 юни в 07,47 часа екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на 54-годишен мъж в безпомощно състояние, като го е пренесъл от дома му до екипа на ЦСМП.

 

На 7 юни екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за запалена туристическа газова бутилка в жилище на ул.“Преслав“ в град Сливен. Пристигналите на място пожарникари са установили, че няма пожар. Спрели са горенето като са затворили винтила на газовата бутилка.

54-годишният собственик на жилището, е ползвал газовата бутика, за да стопли храна, след като е видял, че храната се запалва се обажда на телефон 112.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев