Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
07.06.2021 / 10:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.06.2021 г. до 06,00 часа на 07.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 4 до 7 юни полицейски екипи са извършили 246 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 42 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици е установено от служители на РУ-Нова Загора при проверка в частен имот в село Бял кладенец. Проверката е извършена в края на миналата седмица. Имотът е обитаван от мъж на 36 години от град Нова Загора. От помещение в жилището е иззети кутия, съдържаща бяла кристалообразно вещества, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Работата по случая продължава от разследващ полицай и криминалисти на РУ-Нова Загора.

 

Криминалисти работят по сигнал за кражба от жилище в град Нова Загора. Заявлението е подадено на 6 юни от жена на 24 години. Неизвестен извършител е проникнал в жилището на заявителката през отворен прозорец и е извършил кражба на три мобилни телефона, сумата от 150 лева и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая работи разследващ полицай и служители на сектор „Криминална полиция“ на РУ-Нова Загора.

 

Сливен: 34-годишен водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е установен да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от екипи на РУ-Сливен и сектор „Пътна полиция“ на 4 юни в кв.“Дружба“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа в РУ-Сливен на основание чл.72, ал.1, т.1 от Закона за МВР. Работата по случая продължава от разследващ полицай.

 

Служители на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба на мобилен телефон “Samsung Note 21“. Кражбата е извършена в късния следобед на 6 юни от търговски обект на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен. Мобилният телефон е собственост на служител в обекта. По случая работи разследващ полицай. Извършват се издирвателни действия.

 

Котел: 29-годишна жена е хваната да управлява лек автомобил „Хонда Сивик“ след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от полицейски служители на 4 юни в град Котел. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая работи разследващ полицай.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 6 юни, в 20,58 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Фолксваген Голф“ на пътя за село Блатец. Произшествието е възникнало по време на движение, ликвидирано е в 21,32 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен. Причината е късо съединение в ел. оборудването на автомобила.

 

Днес, в 01,49 часа, екип на РСПБЗН-Сливен е съдействал за оказване на спешна медицинска помощ на 85-годишна жена със здравословен проблем. Тя не е била в състояние да допусне медиците в жилището си в град Сливен. Пожарникарите са влезли през терасата и са осигурили достъп на екипа на ЦСМП-Сливен до болната жена.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев