„ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ“ В ТОП 5 НА БОКСОФИСА ЗА БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

 „ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ“ В ТОП 5 НА БОКСОФИСА ЗА БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ
01.06.2021 / 11:19

Най-новият филм на Виктор Божинов вече е гледан от 113 059 зрители

 

София, 01 юни 2021. Най-новият филм на Виктор Божинов „Голата истина за група „Жигули“ не слиза от екраните на киносалоните в България. Вече седем седмици лентата поставя рекорди, а най-новият е, че филмът успя да мине боксофис от един милион лева за 47 дни на екран. Комедията е гледана от 113 059 зрители, което е генерирало приходи от 1 058 327 лева.

 

„Голата истина за група Жигули“ върна страстите в киносалоните след пандемията. Това е най-успешният български филм за тази година в кината. Но се оказа, че той е такъв и сред международните продукции. Резултатът ни е по-висок от следващите четири най-гледани заглавия взети заедно, които се излъчват в момента. Това ни вдъхновява да продължим с пълни сили да посрещаме зрителите в киносалоните“, споделя Кръстьо Ламбев, продуцент на лентата.

Огромната вълна от интерес, която публиката засвидетелства към филма дава още една посока и в разпространението му. „С тези резултати „Голата истина за група Жигули“ вече е в топ 5 на боксофиса за български филм за последните 30 години. В момента работим и за разпространението през лятото на открити сцени и летни кина, където планираме да правим и срещи с екипа, така че предстоят още много прожекции“, разказва режисьорът на филмовия хит Виктор Божинов.

 

За Филма:

В лентата ще видим актьорите Михаил Билалов (Фори), Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо), Ирини Жамбонас (Соня), Август Попов (Боби Чаев), Параскева Джукелова (Марина), Илияна Лазарова (Анна) и Климентина Фърцова (Лиза).

 

Ударен диалог, комични обрати и силна актьорска игра изпращат зрителите в историята на бившите музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда, че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател на тежката мисия е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон.

Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.

„Голата истина за група „Жигули“ тръгва в кината от 16 април. Филмът се разпространява от BTV Studios.

 

Следете социалните мрежи на „Голата истина за група „Жигули“ тук:

Facebook - https://www.facebook.com/Jiguli.Movie

Instagram - https://www.instagram.com/golata.istina.za.grupa.jiguli

 

xxx

 

Продуцент на „Голата истина за група „Жигули“ е Кръстьо Ламбев (Concept Studio). Сценарият е на Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова (Love.net „Домашен арест“, „Връзки“, „Възвишение“), а оператор на филма е Антон Бакарски („Под прикритие“, „Възвишение“). Актьорският състав включва Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумова и др.

Лентата е финансирана от НФЦ. Голяма част от филма е заснет в град Бургас със съдейстивето на Община Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев