Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.06.2021 г.

ОДМВР-Сливен
01.06.2021 / 10:35

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 31.05.2021 г. до 06,00 часа на 01.06.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 158 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения, за които в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 56 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Инцидент между влак и стадо животни е станал на 31 май в района на град Кермен. Сигналът за инцидента е получен в РУ-Сливен в 17,06 часа от тел.112. Към мястото незабавно е изпратен екип, който в обезопасява местопроизшествието до пристигането на дежурната оперативна група. При огледа се установява, че в момента на инцидента 41-годишен пастир е превеждал стадо с крави през жп прелез с включена предупредителна звукова сигнализация. Пресичащите животни са ударени от преминаващия пътнически влак Бургас-София. При произшествието са умъртвени 22 животни. Нанесените щети са в процес на установяване. Няма пострадали пътници във влака и служители на БДЖ.

Случаят е докладван на Районна прокуратура-Сливен.

41-годишният пастир е с постоянен адрес гр.Варна. Като пастир той е санкциониран многократно от полицейски екипи на участък „Запад“ към РУ-Сливен, за създаване на предпоставки за пътни произшествия. Тази година има съставени 3 акта, за това че е оставил стопанисваните от него животни да се движат без надзор по пътното платно- 2 акта в село Гавраилово и 1 в село Желю войвода. За нарушенията, извършени от пастира, полицейските служители са предупредени стопаните на животни, които са го наели.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 25-годишен криминално проявен мъж за кражба на пари от таксиметров автомобил. Заявлението е подадено на 27 май. От незаключен таксиметров автомобил, паркиран пред дома на собственика, са откраднати 67 лева на монети. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 25 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора работят по кражба на оборудване от клетка на мобилен оператор в село Любенец. Неизвестен извършител е проникнал в обекта и е извършил кражба на 4 броя акумулаторни батерии. Извършен е оглед. Предприети са действия по установяване на извършителя.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев