ОДМВР-Сливен: Охранителна и превантивна кампания по опазване на черешовата реколта и контрол на изкупвателните пунктове

Череши
31.05.2021 / 14:08

Специализирана охранителна и превантивна кампания по охрана на реколтата от черешови насаждения и контрол по изкупуване на продукцията е вход на територията на ОДМВР-Сливен. Екипи на районните управления в Сливен, Твърдица, Нова Загора и Котел ще следят за стриктното изпълнение на заповедите на кметовете на общините в областта. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съвместно с други институции, ще извършват проверки на пунктове и търговци за изкупуване на череши.

По време на кампанията ще се провеждат специализирани операции по опазване на селскостопанската продукция, като при необходимост ще се включат и служители на сектор „Специални тактически действия”.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, продължава работата на полицейските екипи и нощните патрули в малките населени места, по противодействие на битовата престъпност, които ще извършват обход на черешовите масиви за предотвратяване на престъпни посегателства.

При осъществяване на охранителната операция по опазване на селскостопанската продукция маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до окончателното приключване на черешовата компания в областта.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев