Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 31.05.2021 г.

ОДМВР-Сливен
31.05.2021 / 11:33

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 28.05.2021 г. до 06,00 часа на 31.05.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 28 до 31 май полицейски екипи са извършили 522 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 8 нарушения, за които в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 74 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 4 протокола за предупреждение.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на серия от кражби на скъпа техника от търговски обекти. Полицейските служители започват работа по случая в края на миналата седмица след получени заявления за извършени кражби на ел. инструменти марка „Бош“ от различни търговски обекти в град Сливен. След проведени издирвателни действия е задържан криминално проявен 20-годишен мъж от град Сливен. Той е направил пълни самопризнания и е предал част от откраднатите вещи. В хода на разследването се установява, че задържаният е извършил три кражби на ел. инструменти „Бош“ на обща стойност около 1100 лева. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

 

Патрулни екипи на РУ-Сливен, извършващи редовни обходи в малките населени места, са установили случаи на притежание на наркотици. На 28 май в село Желю войвода е извършена проверка на 33-годишен мъж от същото село, като в него е намерено и иззето пликче, съдържащо жълто кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 30 май, по път І-6, в близост до село Калояново, е извършена проверка на 25-годишен жител на град Сливен. В него е намерено и иззето наркотично вещество- метамфетамин. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

30-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Лупо“, е установен от полицейски екип на РУ-Сливен да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 30 май, в 22,25 часа, в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата за метамфетамин и амфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

39-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. Той е установен и задържан на 28 май след получен сигнал за нанесен побой над 49-годишен мъж от град Сливен. Причина е средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясна ключица. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали четирима на възраст между 27 и 15 години за причиняване на телесна повреда. На 16 май четиримата са причинили повърхностни наранявания по тяло на 29-годишен мъж в центъра на град Сливен, до билярд клуб в района на НТС. Задържаните са направили пълни самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Две бързи производства за започнати в РУ-Сливен за управление на нерегистрирано МПС и неправоспособност, установени на 28 май. В град Сливен при извършена проверка на мотопед, се установява, че превозното средство не е регистрирани по надлежния ред.

Непълнолетно и неправоспособно 17-годишено момче от село Селиминово е установено да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ на пътя град Сливен- с.Чинтулово. При проверката се установява, че водачът вече има наложено административно наказание за управление на МПС.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия в дните от 28 до 31 май.

 

На 30 май, около 07,30 часа, е възниква пожар в къща в село Питово, собственост на 63-годишен мъж. Съобщението е получено в 08,11 часа, произшествието е ликвидирано в 13,00 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 140 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Причината за пожара е оставена без надзор печка на твърдо гориво.

 

На 30 май, в 12,46 часа е получен сигнал за горящ лек автомобил „Рено Меган“ в района на км. 260-261 на автомагистрала „Тракия“. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН- Сливен. Автомобилът е унищожен. Причината за пожара е техническа неизправност.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е отстранил паднало дърво на път ІІ-48 в район на местността „Трите вятъра“. Сигналът е получен в 14,06 часа на 29 май.

 

На 28 май, в 19,49 часа екип на РС ПБЗН – Сливен се е отзовал на сигнал за горящ лек автомобил на пътя град Сливен- с. Чинтулово. При инцидента няма пострадали. Унищожена е ел.инсталацията на автомобила. Причината за пожара е късо съединение в двигателния отсек.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев