Сливен, кратки вечерни новини, 27.05.2021 г., четвъртък

Сливен
27.05.2021 / 15:50

Община Сливен изцяло поднови зона за отдих, част от Хамам баир, която се намира срещу „Пътнически превози“.

В Световния ден на спешната медицинска помощ, който традиционно се отбелязва днес, на 27 май, деца от детските градини „Мак“ и „Божур“ в Сливен, се включиха в инициативата „Децата на България в подкрепа на Спешна помощ“ – пред сградата на Общината днес малчуганите имаха възможност да разгледат два от специализираните автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ и да се запознаят с част от медицинския екип.

Общински фонд „Култура“ приключи пролетната си сесия, в рамките на която бяха одобрени четири проекта за финансиране от фонда с обща стойност - 8 204 лв.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев издаде заповед за създаването на експертна комисия, която да обследва качеството на изпълнение на велоалеите в най-кратки срокове и да даде необходимите препоръки.

Новият график на дейностите по приема на учениците в I клас е вече утвърден – модулът за регистрация на заявления за първото класиране ще бъде активен от 13:00 ч. на 1 юни до 23:59 ч. на 4 юни, а свободните места ще бъдат оповестени в специализирания сайт до 12:00 ч. на 1 юни.

През изминалото денонощие в Сливен и областта са регистрирани петима заразени с коронавирусна инфекция.

Област Сливен разполага с всички, разрешени в страната, векторни и иРНК ваксини срещу COVID-19.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев