Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.05.2021 г.

ОДМВР-Сливен
27.05.2021 / 09:44

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.05.2021 г. до 06,00 часа на 27.05.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 191 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 46 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Сливен: Тази сутрин полицейски патрулен екип е установил водач на МПС, употребил наркотици. Проверката е извършена в 02,50 часа в сливенския квартал „Сини камъни“. 33-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ е показал положителен резултата при пробата за употреба на наркотични вещества - метамфетамин и амфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба от таксиметров автомобил, заявена на 26 май. Неизвестен извършител е откраднал сумата от 67 лева в монети, като е проникнал през незаключена врата на автомобила. Превозното средство е било паркирано пред дома на заявителя в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Съвместна операция на РУ-Котел и РДГ-Сливен е проведена на 26 май по установяване на незаконна сеч, превоз и съхранение на дървесина без необходимите за това документи. Констатирани са нарушения по Закона за горите в землището на село Братан, за което са съставени констативни протоколи от служители на РДГ-Сливен. Проверени са дървопреработващи фирми, като в една от тях е установено нарушение във връзка с организация на временните складове, за което е съставен акт по Закона за горите.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединение е причината за запалване на лек автомобил „Тойота“. Произшествието е станало по време на движение в град Котел, кв.“Изток“. Сигналът е получен на 26 май в 16,02 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Автомобилът е спасен. Нанесени са щети по ел.инсталацията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев