ОДМВР-Сливен: Засилено полицейско присъствие по време на абитуриентските балове

Засилено полицейско присъствие по време на абитуриентските балове
26.05.2021 / 13:25

Във връзка с абитуриентски балове в ОДМВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и недопускане на инциденти и пътно-транспортни произшествия. В ход е традиционната кампания на Пътна полиция „Абитуриенти“.

Засилено полицейско присъствие има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобил, както и обезпечаване на маршрутите, по които се извозват. Извършват се проверки на местата, където се организират тържествата от служители на районните управления към ОДМВР-Сливен и районните служби Пожарна безопасност и защита на населението.

От ОДМВР-Сливен апелират към зрелостниците за отговорно поведение като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пътник в автомобила да поставя обезопасителен колан. На място екипите проверяват превозните средства за наличието на регистрация и задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, стриктно следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и на такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи контролират и за други нарушения по Закона за движението по пътищата. Контролните органи могат да взимат отношение и на база записи от видеонаблюдението в града.

 

ОДМВР-Сливен припомня отново най-важните практическите препоръки за безопасно шофиране и недопускане на пътни произшествия

 

Абитуриентските празници винаги са изпълнени с много емоции и вълнуващи преживявания. Празнуват не само завършващите училище, но и техните родители и приятели. В празнично настроение човек е склонен към компромиси, но когато те са свързани с неправилно поведение на пътя, това може да доведе до пътен инцидент и наранявания.

За да остане празничното настроение, Пътна полиция съветва:

Спазвай Закона за движението по пътищата

Осведоми се за новите изменения в Закона за движението по пътищата

Погрижи се за своята безопасност

Бъди емоционален, но се контролирай

Не прекалявай с алкохола по време на бала

Ако ще шофираш, не пий алкохол

Избери родител или близък да ти бъде шофьор на бала и след него

Ако не си правоспособен водач, не демонстрирай шофьорските си „умения“ точно на бала.

При нужда позвъни на телефон 112 или отиди в най-близкото районно управление.

 

ОДМВР – Сливен пожелава на всички абитуриенти весел и незабравим празник!

 

Още снимки от новината

Засилено полицейско присъствие по време на абитуриентските балове
Засилено полицейско присъствие по време на абитуриентските балове

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев