Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.05.2021 г.

ОДМВР-Сливен
25.05.2021 / 10:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 21.05.2021 г. до 06,00 часа на 25.05.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 21 до 25 май полицейски екипи са извършили 424 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 4 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен и Котел.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 47 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 4 акта по чл.209а от Закона за здравето и 7 протокола за предупреждение.

 

Сливен: Специализирана операция по противодействие на престъпленията против парично - кредитната система е проведена на 21 май от служители на РУ-Сливен. Извършени са процесуално-следствени действия на адреси в квартал „Надежда“ за установяване на незаконна лихварска дейност. Иззети са парични средства в лева и евро, предмети и документи, имащи отношение към извършваното престъпление.

В РУ-Сливен са образувани три досъдебни производства. Работата по случая продължава.

 

На 23 май, около 20,00 часа, е получен сигнал за счупено стъкло на врата на детска ясла в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен- мъж на 27 години от град Сливен. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 22 май, в 04,30 часа, на бул.“Бургаско шосе“. В хода на специализирана операция по безопасност на движението е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от мъж на 22 години от село Желю войвода. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,4 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти работят по взломяване на две вендинг машини за кафе в сливенските кварталите „Сини камъни“ и „Българка“. Престъпленията са извършени на 23 и 25 май. От машината в кв.“Сини камъни“ е открадната сумата от 830 лева в монети. Сигналът за взломения автомат в кв. „Българка“ е получен днес в 3 часа. Нанесената щета е в процес на установяване. По случаите в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба на три акумулатора, заявена на 24 май. Престъплението е извършено през нощта на 23 срещу 24 май от три автомобила в сливенското село Самуилово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители в град Нова Загора. При проверка на лек автомобил „Мерцедес“ е намерено и иззето топче марихуана с тегло около 2,90 грама. Автомобилът е бил паркиран на ул.“ Димитър Благоев“ в град Нова Загора, в него е установено момче на 19 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, както и присъствието им на обществени места след 22.00 часа без пълнолетен придружител, е проведена на територията на РУ-Котел. За времето от 18,00 часа на 21 май до 03,00 час ана 22 май са извършени проверки на 45 превозни средства, 63 лица, 2 игрални зали и 5 заведения. В хода на проверките не са установени нарушения, свързани с малолетни или непълнолетни лица. Констатирани са 12 нарушения на Закона за движение по пътищата. Извършени са 12 проверки за употреба на алкохол, като всички са показали отрицателен резултат.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия в дните от 21 до 25 май. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.

 

Лек автомобил „Фолксваген Голф“ се е запалил по време на движение между селата Блатец и Желю войвода. Сигналът е получен на 22 май в 10,53 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен. Причината за пожара е техническа неизправност - теч на гориво върху нагрети повърхности.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев