Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.05.2021 г.

ОДМВР-Сливен
19.05.2021 / 09:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.05.2021 г. до 06,00 часа на 19.05.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 208 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ-Сливен.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 47 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 18 акт по чл.209а от Закона за здравето и протокола за предупреждение.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по заявена кражба лек автомобил „Лада Нива”. Сигналът е подаден на 18 май. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Орешак” в град Сливен. Откраднати са таблет, документи и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Полицията в Нова Загора работи по сигнал за поставени предмети на жп линията в района на град Нова Загора. Сигналът е получен в 17,35 часа на 18 май от тел.112. По линията е преминавал влак, движещ се в поска Свиленград-София, който е продължил към град Стара Загора. Движението по жп линията не е спирано и не е било затруднено. На място незабавно са изпратени екипи за установяване на обстоятелствата по подадения сигнал. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев