AMD EPYC™ процесорите влизат в нова система на националния суперкомпютърен център на Сингапур

AMD-logo
12.05.2021 / 09:28

—Най-мощният суперкомпютър на Сингапур ще използва сървърни чипове

AMD EPYC™ 7003 серия—

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 11 май 2021 г. AMD (NASDAQ: AMD) съобщи, че процесорите от серия AMD EPYC™ 7003 ще се използват в нов суперкомпютър за Националния суперкомпютърен център (NSCC) на Сингапур, който ще предоставя изчислителни ресурси за инженерни и научни цели.

Системата ще бъде базирана на HPE Cray EX суперкомпютър и ще използва комбинация от EPYC 7763 и EPYC 75F3 чипове. Мощната изчислителна инсталация се планира да заработи пълноценно през 2022 г. и се очаква да има върхова теоретична производителност от 10 petaFLOPS, 8x по-висока мощност от съществуващия набор изчислителни ресурси на NSCC. Научните работници ще използват системата за изследвания в области като биомедицина, геномика, заболявания, климатични промени и др..

„Процесорите AMD EPYC са водещият избор за изследванията със световно значение, които се извършват с помощта на високопроизводителни изчислителни среди (HPC), и затова са избрани да захранват най-мощния суперкомпютър в Сингапур“, каза Рам Педибхотла, корпоративен вицепрезидент и управляващ линията продукти AMD EPYC. „Радваме се да работим с HPE и Националния суперкомпютърен център на Сингапур, за да помогнем за отключване на научни открития в областта на медицината, болестите, климата, инженерните науки и други.“

 

Поддържащи източници

• Научете повече за AMD EPYC процесорите - https://www.amd.com/en/processors/epyc-7003-series

• Вижте демонстрации, видео и други материали за AMD EPYC 7003 процесорите - https://www.amd.com/en/events/epyc

• Следвайте AMD в Twitter - https://twitter.com/AMD

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев