Сливен, кратки вечерни новини, 01.05.2021 г., събота

Сливен
01.05.2021 / 15:47

Допълнително извозване на съдовете за смет ще организира Община Сливен – причината е повишената консумация по време на празниците и изхвърляне на по-голямо количество отпадъци.

19 са заразените с коронавирусна инфекция в Сливенско през изминалото денонощие.

По случай Великденските празници, Късноантична и средновековна крепост „Туида“ ще бъде отворена за посетители през всички почивни дни - 30 април, 1, 2, 3, 4, и 6 май.

На 21 април в Сливен се проведе онлайн форум на тема „Планът за възстановяване на Европа от кризата – европейски, национални и местни измерения“ – организатори и домакини на форума бяха Европейски информационен център „Европа Директно“ Сливен и Община Сливен.

На заседанието на Общинската епизоотична комисия в Сливен, проведено в четвъртък по заповед на Областния управител, бяха обсъдени рисковете и мерките като превенция от разпространение на птичи грип и африканска чума по свинете в условията на Ковид пандемия.

Юношите младша възраст на ОФК Сливен-2000 записаха нова победа в Зонална група Пловдив – в мач от XХIII-и кръг като гост в петък момчетата на треньора Александър Балездров победиха като гост Лидер /Пловдив/ с 4:0.

13-ото издание на колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев започна днес в Сливен – над 200 състезатели се наредиха на стартовата линия за „Изкачване на връх Българка“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев